nedjelja, 30. siječnja 2011.

Carpaccio od tikvica

Inspiracija za ovo jelo se nalazi na stranici Italian Food Forever

Ova ukusna salata nam pokazuje zašte se talijanska kuhinja smatra za jednu od najcjenjenijih u svijetu. Glavni sastojak su male, "baby" tikvice, a uz dodatak samo nekoliko začina, dobit će izvrsnu, ukusnu, hrskavu i zaista zdravu salatu koja će zasigurno osvojiti sve vaše ukućane.

Najbolji rezultat ćete postići ako koristite stvarno svježe namirnice, mada ćete i onda morati načiniti kompromis - jer ako imate svjež limun, nemate svježe tikvice, a ako je sezona tikvica, nije sezona limuna - no to nije razlog da se ovo divno jelo zanemari, već suprotno - neću ga zaboraviti i prvom prilikom stavljam original sliku i recept, a dotad ide "posudba".

Za carpaccio od tikvica potrebno je slijedeće:


3 do 4 baby tikvice (izribane ili izrezane na tanke šnitice)

Sok i korica od 1 limuna
1/2 šalice extra djevičanskog maslinovog ulja

Sol

Svježe mljeveni papar
Sjeckani peršin za ukras

Ribani parmezan - po želji


Tikvice dobro oprati i naribati u posudu. Posebno pomiješati sok i koricu limuna i maslinovo ulje, te sve zajedno spojiti sa tikvicama. Neka se marinira oko pola sata (ne duže od toga zato što tikvice neće biti hrskave). Rasporediti tikvice na tanjure za serviranje, te ih posoliti i posuti svježe mljevenim paprom. Ukrasiti sjeckanim peršinom i ribanim parmezanom (po želji).


Nema komentara:

 
Zaštita privatnosti