utorak, 1. veljače 2011.

Brza "grčka" pita

Slijedeći recept ( i slika) su preuzeti sa BBCGoodFood , a potrebno je slijedeće:

200 g očišćenog špinata (listovi)

100 g feta sira (izmrvljenog)

2 cijela jaja

1/2 pakiranja tijesta za savijače (250 g)
175 g sušenih rajčica - u ulju

Sol, papar (po ukusu)

Stavite
špinat u veliki lonac. Prelijte preko njega par žlica vode, a zatim kuhajte kratko, dok ne uvene. Staviti špinat u sito, ostaviti da se malo ohladi, a zatim istisnuti višak vode i grubo nasjeckati. Grubo nasjeckati rajčice i stavite u zdjelu zajedno sa špinatom, feta sirom i jajima. Sve sastojke dobro izmješati (po potrebi posoliti i popapriti)

Pažljivo odmotati tijesto i pokriti sa nekoliko listova vlažnog kuhinjskog papira (ili vlažnom kuhinjskom krpom) da se ne suši. Uzet 1 list tijesta i premazati ga uljem u kojem su sušene rajčice. Tijesto staviti u okrugli kalup (kalup za torte - koji ima odvojivo dno) s nauljenom stranom prema dnu kalupa. Namažite uljem još jednu koru i postavite još jedna sloj, a na njega još jedan nauljeni sloj (tri sloja tijesta, na način da prelaze preko ruba kalupa) . U pripremljeni kalup istresite mješavinu špinata, sira i sušenih rajčica, te pokriti ostatkom tijesta i "zamotati" do kraja. Nauljiti po vrhu i peći cca 30 minuta na 180 C.




Vruće istresti iz kalupa, isjeći na kriške i poslužiti!

Nema komentara:

 
Zaštita privatnosti