nedjelja, 9. siječnja 2011.

Pužići s bukovačama i paprikom

Pužići sa paprikom, bukovačama i rikulom

Sastojci:
bukovače (oko 200 - 250 g)
manja glavica luka (kapule)
1 crvena paprika
pregršt rikule
cca 300 g tjestenine pužića (pipe rigate)
malo ribanog sira
sol, papar, bijelo vino, maslinovo ulje...

Isjeckati kapulu na listiće i baciti je u pliću tavu na zagrijano maslinovo ulje. Kada kapula postane staklasta, dodati papriku(izrezanu na tanje kriške) i bukovače (također izrezane na listiće). Pošteno promiješati sve sastojke, te posoliti i popapriti .

Kada primjetite da mješavina u tavi počne otpuštati tekućinu podliti s malo bijelog vina.

Dok se u tavici dinsta mješavina gljiva i paprika, pristavite pošten lonac vode, a kada zakipi, staviti dosta (barem 1 žlicu) krupne morske soli, i nakon 30-tak sekundi i pripremljene pužiće. Kuhati ih koliko je naznačeno na pakiranju...ustvari, kuhajte ih al dente...što znači da su gotovi onda kada pružaju manji otpor na zagriz. Tjestenina se kuha neko vrijeme i kad je ocijedite jer je vruća, pa ako i ostane mrvicu tvrđa, to će se izgubiti u vrelom umaku, a ako je raskuhate..onda nema spasa...
Prije nego što ocijedite tjesteninu, svakako sačuvajte sa strane 1 šalicu tekućine u kojoj se tjestenina kuhala.

Umak u tavici je pri kraju, pa prije samog kraja dodajte sjeckanu rikulu. Promiješajte 30-tak sekundi i umiješajte kuhane pužiće. Neka se sastojci prožmu i po potrebi dolijte mrvice tekućine od kuhanja tjestenine. Poslužite toplo u zagrijane tanjure i po volji pospite ribanim sirom...i eto.. za početak dosta...

Nema komentara:

 
Zaštita privatnosti