četvrtak, 27. siječnja 2011.

Penne rigate sa keljom i mrkvom


Slani eksperiment za koji je potrebno slijedeće:

300 g tjestenine penne rigate
300 g kelja (manja glavica, ili polja veće glavice)
1/2 dcl ulja (suncokretovo ili maslinovo ulje - po volji)
1 srednja glavica luka
2 srednje mrkve
manja vezica peršina
sol, papar (po volji)
1/2 dcl bijelog vina

Zakuhati vodu za penne u većem loncu - kada zakipi, dodati pola šake (1 1/2 kuhača) krupne soli. U kipuću vode dodati penne rigate, te promiješati. Nakon minute kuhanja dodati kelj isjeckan na trakice. Kuhati dok se tjestenina ne skuha, te sve zajedno ocijediti. Ostaviti jednu šalicu tekućine od kuhanja tjestenine.

Istovremeno kada kuhate penne rigate, u dubljoj tavi ili plićem loncu ugrijete ulje i dodate sjeckani luk. Pirjajte dok se luk ne zazlati, te dodajte mrkvu isjeckanu na sitne kockice. Posolite i popaprite, te pržite još minutu ili dvije, podlijte s vinom i poklopite. Kada vino ispari, podlijte s malo tekućine od kuhanja tjestenine.

Pirjajte dok mrkva ne omekša i pri kraju dodajte još malo tekućine od kuhanja tjestenine, umiješajte kuhane penne i kelj, pospite sjeckanim peršinom. Dobro promiješajte i poslužite toplo. Po želji pospite ribanim parmezanom.

Dobar tek!

Nema komentara:

 
Zaštita privatnosti