utorak, 25. siječnja 2011.

Domaći keksi (prvi od mnogih u nizu)

Keksi su rezultat mojeg (ovaj put uspješnog) eksperimentiranja - a za "eksperiment" je potrebno slijedeće:

150 g margarina (ili maslaca)
10 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 cijelo jaje
16 žlica brašna (u ovom receptu je korišteno glatko brašno - tip 550)
2 žlice kakao praha (što je moguće tamniji)
1/2 vrećice praška za pecivo

Glaura:
100 g tamne čokolade
kokosovo brašno (po volji)
sjeckani prženi lješnaci (po volji)

Pjenasto umutiti margarin, te dodati šećer i vanilin šećer. Miješatiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodati cijelo jaje i nastaviti miješati. U kompaktnu smjesu dodavati žlicu po žlicu brašna, usput umiješati prašak za pecivo i kakao - završiti s brašnom.
Gotovu smjesu ostaviti u hladnjaku oko 30 minuta.
Kada se "odmori" oblikovati kuglice promjera 3 cm, malo ih spljoštiti, te poredati u lim obložen papirom za pečenje. Peći cca 15 minuta na 180 C.
Kada se malo ohlade, umakati do pola u čokoladu glazuru, te po želji u kokosovo brašno ili sjeckane pržene lješnjake. Ostaviti da se glazura stegne preko noći.

Dobar tek!

Nema komentara:

 
Zaštita privatnosti