nedjelja, 23. siječnja 2011.

Spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio olio je jedan od mojih najomiljenijih recepata i barem je jednom tjedno na obiteljskom jelovniku. Jednostavan za pripremu, ukusan i zdrav - svakako vrijedan pažnje.

Za dvije odrasle osobe potrebno je slijedeće:

250 g spaghetta (odaberite one koje se dulje kuhaju jer su kvalitetnije)
1/2 do 1 dcl kvalitetnog maslinovog ulja
krupna sol, papar
6 češnjeva češnjaka
chili papričica (količina po volji)
sjeckani svježi peršin (po volji)

Zakuhajte pošten lonac vode i dodajte manju šaku soli - kada se rastopi dodajte spaghette i skuhajte ih al dente (npr, ako je naznačeno vrijeme kuhanja 10 minuta, provjerite već nakon 6 , 7 minuta, da se ne bi raskuhale)
U međuvremenu sitno isjeckajte češnjak i peršin, istucite čili. U većoj tavi ili plitkoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte soli (ako je potrebno) i papra, te češnjak i chili papričice. Istresite vruće spaghette, peršin (ako želite), sve dobro primiješajte, te poslužite vruće.
Po želji pospite ribanim parmezanom.

Dobar tek!

Nema komentara:

 
Zaštita privatnosti