ponedjeljak, 21. veljače 2011.

Šurle s blitvom

Šurle (ili šurlice) je tjestenina čije porijeklo nije Italija, nego naša Istra. Ako ste spretni i hrabri, možete je i samo izraditi - a ako tu hrabrost (poput mene) ostavljate za neke sunčanije dane - poslužit će i gotove šurle. Svaki, malo bolji trgovački centar, nudi pristojan izbor ove tjestenine, a cijene nisu neprimjerene.

Za ovaj jednostavan recept potrebno je slijedeće:

200 g suhe tjestenine šurle
300 g blitve
4 češnja češnjaka
1/2 dl maslinovog ulja
sol, papar
parmezan po želji

U većem loncu prokuhati blitvu (ako je blitva mlada, dovoljno je da je blanširate). Blitvu ocijediti i usitniti štapnim mikserom.

Zakuhati vodu i dodati 1 kuhaču krupne soli i tjesteninu. Skuhati surle al dente, te ostaviti manju šalicu tekućine od kuhanja.



Češnjak sitno nasjeckati i popržiti ga maslinovom ulju - kada zamirši dodati usitnjenu blitvu i dobro promiješati. Posoliti i popapriti po želji i umiješati kuhane surle.

Nema komentara:

 
Zaštita privatnosti