utorak, 8. veljače 2011.

Diplomatska torta

Recept je skinut s Coolinarike, a slika je moja - neća vam biti žao pokušati jer je uistinu izvrsna

Sastojci

materijal za 3 kore

12 bjelanjak
12 žlica šećera
2 žlicae brašna
300g mljevenih oraha

I krema

5 žumanjaka
4 žlice brašna
5 žlica šećera
1/2l mlijeka
125g margarina

II krema

7 žumanjaka
7 žlica šećera
150g čokolade
125g margarina

Za svaku koru umutiti po 4 bjelanjka, 4 žlice šećera, malo više od pola žlice brašna i 100g mljevenih oraha (bjelanjak sa šećerom umutiti mikserom, brašno i orahe lagano umiješati u snijeg).Ispeći tako sve 3 kore.Peći na 180 stupnjevai 10-15 min.


Za I. kremu (donju žutu) umutiti žumance sa šećerom i brašnom i ukuhati u provrelo mlijeko-dobro miješati da se ne stvore grudice.Kad se ohladi, sjediniti smjesu sa 125g margarina - umutiti mikserom.

Za II.kremu (čokoladnu)l, umutiti mikserom žumanca sa šećerom i kuhati ih na pari - pred kraj dodati čokoladu (isjeckanu na manje komadiće da se lakše rastopi). Kad se fil ohladi dodati 125g margarina.


Slagati redom :

1. kora

2. žuta krema

3. čokoladna krema

...i tako dok imate kora i kreme, završiti čokoladnom glazurom ili šlag pjenom!

2 komentara:

Nada kaže...

Pozdrav Sandra, nisam znala za ovu tvoju stranicu i drago mi je da si se javila, dobro došla!!Torta izgleda odlično, puno kreme, puno čokolade, onako kako volim, stavljam ju na listu za isprobavanje, pa kad napravim javim!
LP, Nada!

Sandra kaže...

Hvala na posjeti :-) - uživala sam gledajući tvoje munchmellowe i veselim se tvojim novim slikama. Pozdrav

 
Zaštita privatnosti