petak, 19. ožujka 2010.

Tajne savršenog make upa

Nanošenje make up-a je za žene postalo normalno kao i jutarnje tuširanje. No, ne dobijemo uvijek izgled ljepotice sa naslovnice poznatog časopisa. Evo nekoliko savjeta koji će nam olakšati šminkanje, a naše lice će izgledati besprijekorno.

1. Prije početka šminkanja obavezno operite lice. Jedna od najvažnijih stvari prije nanošenja šminke je čista podloga.

2. Šminkanje započnite na očima. Iako je uvriježeno mišljenje da se kreće s podlogom, tj. puderom, morate uzeti u obzir činjenicu da vam prilikom nanošenja sjenila, na obraze mogu pasti sitna zrnca (prašina) sa aplikatora, pa ako vam je lice prekriveno puderom, to će se pomiješati i rezultirati lošijom kvaliteto make-up. Kada namažete oči, stavite podlogu – sitne čestice sjenila će se prekriti i vaše će lice izgledati besprijekorno.

3. Ne šminkajte samo lice. Mnogo žena zaboravi prekriti i područje vrata i prsa prilikom nanošenja podloge. To rezultira dvobojnim tenom što uistinu izgleda ružno i neprirodno.




4. Manje je više. Poznata je činjenica da muškarci više vole žene koje izgledaju prirodno, stoga pripazite na količinu make up-a koji ćete staviti, da ne bi izgledali previše umjetno.


5. Rumenilo je vaš najbolji prijatelj. Kada je riječ o vrhunskom šminkanju, rumenilo će uvijek pridonijeti svježem izgledu vašeg lica. Ako nemate vremena za bilo što drugo, nanesite barem malo rumenila na obraze – to su dva poteza rukom, a izgledat ćete svježe i prirodno.

Nema komentara:

 
Zaštita privatnosti