utorak, 23. ožujka 2010.

H & M pokreće novu Eco modnu liniju

Poznata švedska modna kompanija H & M će 25. ožujka ove godine predstaviti novu, ekološki prihvatljivu modnu liniju „Garden Collection“ koji je u potpunosti načinjena od recikliranih, tj. održivih materijala nakon što su se obvezali da će povećavati korištenje organskih proizvoda za 50 posto svake slijedeće godine do 2013.g.



H & M je bio obasut mnogim napadima radi neodgovornog ponašanja kada je bilo u pitanju rješavanje viška starih kolekcija koje su uništili umjesto da ih doniraju u dobrotvorne svrhe. Slijedeći napad je uslijedio nakon što je navodno otkriveno da je njihova organska linija zagađena GM nitima iz sjemena pamuka koje su dobavili iz Indije.

No, unatoč svim problemima i komplikacijama H&M nastavlja reklamirati svoju novu liniju „Garden Collection“ koja će promovirati cvjetni izgled inspiriran klorofilsko zelenim vrtovima, sunčanim pejzažima i hippie flower-power dizajnom. Linija će bi načinjena od organskog pamuka, organskog lana i recikliranog poliestera načinjenog od PET ambalaže.

Naravno, novi eco friendly look će biti veoma pristupačan sa cijenama nižim od 50$ za čitavi out fit.

Izvor Earth911

Nema komentara:

 
Zaštita privatnosti