Orecchiette - vrsta tjestenine – tzv. „mala uha“ – tal. Orecchio znači – uho
Za ovaj recept potrebno je slijedeće:
300 g tjestenine orecchiette
1 srednja brokula
4 češnja češnjaka
½ vezice peršina
½ dl maslinovog ulja
Sol, papar (po ukusu)
Nekoliko fileta slanih inćuna
½ male žličice ljute paprike (chili papričica, a ne paprika u prahu)
½ šalice prženih krušnih mrvica
Zakuhajte pošten lonac vode, a kada zakipi, dodajte 1 kuhaču krupne morske soli. U kipuću vodu dodajte orecchiette,a nakon 1 minute očišćenu i na cvjetove natrganu brokulu.
Maslinovo ulje ugrijte u većoj tavi ili plićoj posudi, te dodajte sjeckane inćune. Kada se raspadnu dodajte sjeckani češnjak, peršin i chili papričicu. Promiješajte da se naminirnice prožmu, te maknite s vatre (ako orecchiette i brokula nisu još kuhani - češnjak ne smije zagoriti).
Kada je tjestenina skuhana, ocijedite je na brzinu i pomiješajte s pripremljenim umakom (ne morate je do kraja ocijediti jer tekućina od kuhanja pridonosi boljem okusu ovog jela).
Posebno, na praznoj tavi prepržite krušne mrvice, te ih po želji pospite po jelu.
Dobar tek!
petak, 28. siječnja 2011.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar