Brzi rižoto sa slaninom i graškom
Za ovaj recept je potrebno slijedeće :
1 glavica luka
300 g riže (za rižoto)
6 debljih kriški mesnate slanine
1 l pilećeg temeljca
100 g smrznutog graška
Luk očistite, te ga fino isjeckajte. U plićoj posudi ugrijte dvije žlice maslinovog ulja i komadić maslaca/margarina. Popržite luk dok ne postane staklast (a da ne prigori), te dodajte slaninu isjeckanu na komadiće. Pirjajte dok ne postano hrskava. Dodajte rižu, dobro promiješajte i popržite, te zalijte pilećim temeljcem. Kada provri, smanjite vatru i lagano kuhajte 10 minuta. dodajte smrznuti grašak, te kuhajte dok se grašak ne skuha (cca 5 minuta).
Posolite i popaprite po ukusu, te poslužite sa ribanim parmezanom.
Dobar tek!
Preuzeto sa BBCGoodFood - hvala
petak, 21. siječnja 2011.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar