utorak, 4. listopada 2016.

Obična juha od brokule

Za ovu jednostavnu i ukusnu juhu potrebno je slijedeće:

1 veća ili 2 manje brokule (oko 500-600 g)
1 krumpir (srednje veličine)
1 češanj češnjaka
malo maslinog ulja
sol i papr po ukusu

Krumpir oguliti, narezati na kocke i staviti kuhati u hladnu vodu (cca 0,5 l). Kada zakipi, krumpir kuhati oko 10 minuta.
U međuvremenu oprati brokulu, te je istrgati na cvjetiće ili narezati. Očistiti češnjak.
Nakon što je krumpir kuhao 10 minuta, posoliti ga, te dodati pripremljenu brokulu i češnjak i dosuti još vode (da brokula bude pokrivena). Skuhati to kraja.
Ocijediti kuhanu brokulu i krumpir, te ostaviti vodu od kuhanja. Ručnim mikserom (blenderom) smiksati brokulu, prebaciti natrag u posudu za kuhanje, dodati vode od kuhanja po želji, te 1 žlicu maslinovog ulja (i dodsoliti ako je potrebno).




Kada zakipi, popariti svježe mljevenim paprom, te poslužiti...
Juhu možete servirati sa kockicama prepečenog kruha (krutoni) i(ili) sa par strugotina sira za ribanje (parmigiano reggiano, grana padano, paški sir,...)

Nema komentara:

 
Zaštita privatnosti