250 g spaghetta
350 g brokule (1 srednja brokula)
sol, papar po ukusu
1/2 dl maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
1/2 vezice peršina
chili papričica i parmezan (po volji)
U velikom loncu zakuhajte vodu za spaghette, dodajte poštenu kuhaču krupne soli i dodajte spaghette , a nakon minute ili dvije (ovisno o duljini kuhanja spaghetta) opranu i na cvjetove razdjeljenu brokulu.
Dok se spaghette i brokula kuhaju, isjeckati češnjak i peršin, te pripremiti veću tavu i maslinovo ulje. Ugrijati ulje, dodati češnjak, chili (po volji), papar, peršin i sol (ako je potrebno) - promiješati i pustiti da češnjak "zamiriši" (češnjak ne smije zagoriti. Kada su tjestenina i brokula skuhane, ocijediti i istresti u pripemljeni umak - dobro promiješati i poslužiti toplo.
Po želji posuti ribanim parmezanom.
Dobar tek!
P.S. - brokula je odličan izvor vitamina C i vitamina K ( količina od 150 g brokule sadržava cca 200% naših dnevnih potreba za vitaminom C i 190% naših dnevnih potreba za vitaminom K).
Nema komentara:
Objavi komentar